Op woensdag 17 mei ondertekent de Rijksoverheid de Verklaring van Amsterdam. De Verklaring van Amsterdam is in 2011 opgesteld door Workplace Pride. Deze stichting maakt zich sterk voor de emancipatie & inclusie van LHBTIQ+ op de werkvloer. Met het ondertekenen van de verklaring laat een werkgever zien dit zeer serieus te nemen. De Secretaris-Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Maarten Schurink, zal namens de werkgever Rijk tekenen. 17 Mei valt samen met IDAHOBIT-dag. Op deze dag wordt internationaal aandacht gevraagd voor acceptatie en inclusie voor de LHBTIQ+gemeenschap (meer informatie: https://17mei.nl). Ruim 60 multinationals gingen de werkgever Rijk al voor. De Rijksoverheid is de eerste landelijke overheid die de Verklaring van Amsterdam ondertekent.

Momenteel werken we samen met onze collega’s van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Workplace Pride Foundation aan een programma voor deze feestelijke dag. Later sturen wij je een uitnodiging met het volledige programma. Wil je op de hoogte blijven en t.z.t. een uitnodiging ontvangen klik dan op de onderstaande registratielink. Houd woensdagmiddag 17 mei alvast vrij in je agenda!

Wat: Ondertekening Verklaring van Amsterdam
Waar: De Remise (Ter Borchstraat 7, Den Haag)
Wanneer: 17 mei 2023
Tijd: 13:00 – 17:00

Ondertekening Verklaring van Amsterdam door werkgever Rijk