Categorieën
Algemeen

Amsterdam Pride: “TAKE PRIDE in us”

LHBTI-netwerken van de overheid werken samen in de Stichting Dutch Government Pride

Op zaterdag 1 augustus vaart deze overkoepelende stichting mee tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam. De botenparade vraagt elk jaar wereldwijde aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder.
Deelnemende overheidsinstanties zijn Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat, Buitenlandse Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Thema

Het thema van Pride Amsterdam 2020 is ‘TAKE PRIDE in us’.

Kernboodschap

Inclusive Societies need Inclusive Governments

De DGP-slogan is Engelstalig, zodat alle bezoekers van de Amsterdam Pride onze boodschap begrijpen. Daarnaast laten we aan de rest van de wereld zien, dat in ons land iedereen tot zijn recht kan komen. En de overheid staat daarvoor!”

Verantwoordelijkheid

Met haar aanwezigheid op de Pride laat de Nederlandse overheid zien dat zij een voorbeeldrol heeft als werkgever bij wie je jezelf mag zijn. Iedereen heeft recht op een plek met eigen levensstijl. DGP vindt dat dit door wetgeving én cultuurprogramma’s op elk bestuursniveau moet worden bereikt. Door deelname toont de Overheid als werkgever haar verantwoordelijkheid hierin en versterkt het imago van Nederland.

Trots

Als medewerkers van de Overheid zijn wij trots op de voorbeeldrol van onze werkgever met betrekking tot inclusief werkgeverschap en die voorbeeldrol willen we graag meehelpen uitdragen.

Voor alle deelnemende organisatie download je de deelnemerslijst hieronder.

Categorieën
Algemeen

Mini docu Canal Parade 2019 – Ryan Ramharak

In aanloop naar Pride 2019 maken we 4 portretten van collega’s die werken bij de rijksoverheid en meehelpen aan de organisatie van de rijksboot op Canal Parade 2019. Hiermee wordt in beeld gebracht waarom de rijksoverheid het belangrijk vindt om mee te varen op de Canal Parade en wat de boodschap is die we daarmee uitdragen. In de mini docu’s staan de persoonlijke verhalen en motivatie van de collega’s om mee te varen centraal.

In deze mini docu het verhaal van Ryan Ramharak rijkstrainee bij het Ministerie van OCW.

Categorieën
Algemeen

Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

Vanmorgen werd ter gelegenheid van IDAHOT, de internationale dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie op diverse departementen de regenboogvlag gehesen. Dank aan SG Joke Brandt (Buitenlandse Zaken) en SG Maarten Schurink (Binnenlandse Zaken) voor het hijsen van deze vlag op deze bijzondere dag bij hun departement. Met het hijsen van de vlag spreken de departementen zich uit tegen haat en geweld en voor een veilige werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn.

Categorieën
Algemeen

Marion Tahapary-Keislair benoemd tot voorzitter

Marion Tahapary-Keislair, werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, is benoemd tot voorzitter van Stichting Dutch Government Pride. Lees haar persoonlijke boodschap op de volgende pagina.

Categorieën
Algemeen

Regenboogvlag markeert nationale Coming Out Day

De jaarlijkse Coming Out Day, op 11 oktober, is bedoeld om de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI) te bevorderen en om aandacht te besteden aan het moment waarop mensen openlijk voor hun geaardheid uitkomen.

Ministeries van EZK en LNV

Ministerie van Financiën

Vertegenwoordigers van B/Proud, de plaatsvervangend secretaris-generaal van Financiën Han van Gelder, portefeuillehouder Integriteit van Financiën Jacqueline Suurd-de Reus en directeur CD O&P Jowi Bijsterbosch hesen vanmorgen samen de regenboogvlag bij het ministerie van Financiën in Den Haag. Om de Coming Out Day te markeren, wappert het veelkleurige symbool van inclusiviteit vandaag ook op de kantoren van de Belastingdienst.Het Rijk hecht waarde aan een inclusieve organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn, zich geaccepteerd en veilig voelt. Het hijsen van de regenboogvlag op de kantoren van de Belastingdienst en het ministerie zet deze boodschap kracht bij.

Han van Gelder (links) en Mark van Enckevort