LHBTI-netwerken van de overheid werken samen in de Stichting Dutch Government Pride

Op zaterdag 1 augustus vaart deze overkoepelende stichting mee tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam. De botenparade vraagt elk jaar wereldwijde aandacht voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder.
Deelnemende overheidsinstanties zijn Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Infrastructuur en Waterstaat en Economische Zaken en Klimaat, Buitenlandse Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Thema

Het thema van Pride Amsterdam 2020 is ‘TAKE PRIDE in us’.

Kernboodschap

Inclusive Societies need Inclusive Governments

De DGP-slogan is Engelstalig, zodat alle bezoekers van de Amsterdam Pride onze boodschap begrijpen. Daarnaast laten we aan de rest van de wereld zien, dat in ons land iedereen tot zijn recht kan komen. En de overheid staat daarvoor!”

Verantwoordelijkheid

Met haar aanwezigheid op de Pride laat de Nederlandse overheid zien dat zij een voorbeeldrol heeft als werkgever bij wie je jezelf mag zijn. Iedereen heeft recht op een plek met eigen levensstijl. DGP vindt dat dit door wetgeving én cultuurprogramma’s op elk bestuursniveau moet worden bereikt. Door deelname toont de Overheid als werkgever haar verantwoordelijkheid hierin en versterkt het imago van Nederland.

Trots

Als medewerkers van de Overheid zijn wij trots op de voorbeeldrol van onze werkgever met betrekking tot inclusief werkgeverschap en die voorbeeldrol willen we graag meehelpen uitdragen.

Voor alle deelnemende organisatie download je de deelnemerslijst hieronder.

Amsterdam Pride: “TAKE PRIDE in us”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *