Deze dag is een moment van bezinning: hoe heeft het zover kunnen komen dat minderheden uitgesloten werden tot het punt dat men ze wilde vernietigen? Uitsluiting, het was en is een altijd dreigend gevaar in de samenleving. Daar moeten wij ons van bewust zijn, willen we samen een maatschappij creëren waar iedereen zich veilig kan ontwikkelen. Met deze gedachten zullen de LHBTI- netwerken van de overheid kransen leggen tijdens de officiële plechtigheid zowel in Amsterdam bij het homomonument aan de Westerkerk als in Den Haag bij de Koekamp.

Er zal een gezamenlijke krans zijn voor de overheid: ministeries, uitvoerende diensten, Provinciën en Gemeentes. Aan de krans zal een lint hangen met de tekst: LHBTI netwerken Dutch Government Pride. De krans in Den Haag zal gedragen worden door de vertegenwoordigers van de NVWA en SZW namens alle ambtenaren. In Amsterdam zal de krans gedragen worden door vertegenwoordigers van EZK en de Buitengewoon Opsporing Ambtenaren.
Iedereen is welkom om aanwezig te zijn.

Kranslegging herdenking 4 mei te Amsterdam en Den Haag
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *